Meclis'te son 11 yılda 17 hırsızlık olayı meydana geldi

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, Meclis'te son 11 yılda 17 hırsızlık olayı meydana geldiğini ve bunlardan 3'ünün faillerinin yakalandığını belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2013 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis'te son 11 yılda 17 hırsızlık olayı meydana geldi

Salam, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin yazılı soru önergesine verdiği cevapta, Meclis'teki hırsızlık olaylarında dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi, cep telefonu, cüzdan, kimlik, banka kartları, ufak çapta mücevher ve muhtelif miktarlarda para, altın ve döviz çalındığının tespit edildiğini kaydetti.

Meclis'e günlük 3 bin 500 personelin giriş-çıkış yaptığına, yıllık ortalama 900 bin misafirin ziyaret ettiğine dikkati çeken Sağlam, yerleşkeye giriş ve çıkışlarda gerekli güvenlik kontrollerinin yapıldığını, bina içi ve çevresinde devri görevi yapıldığını, durumundan şüphelenilenlerin yerleşkeye girişlerinden çıkışlarına kadar takip edildiğini vurguladı.

Açık alanlarda güvenlik kameralarından yararlanıldığını anlatan Sağlam, mesai saatlerinde danışman, sekreter ve diğer personelin görev yaptığı odaların mesai bitiminde kat görevlilerince kontrol edilerek kilitlendiğini ifade etti. Sağlam, mesai saatleri dışındaki acil durumlarda bu odaların açılması durumunda ise itfaiye görevlisiyle emniyet personeli tarafından tutanak düzenlediğini kaydetti.

Mehmet Sağlam, Vakıfbank TBMM Şubesi'nde 16 Kasım 2011'de ve Başkanlık Yardımlaşma Sandığı'ndan 26 Ocak 2012 tarihinde yapılan emniyeti suiistimal yoluyla hırsızlık olaylarının faillerinin yakalanarak, adli makamlara sevk edilklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber